La 2a edició del TastaVins solidari de CIPO arriba amb més cellers i tasts a l’Arteneu
- Aquesta segona edició, ampliada respecte de la primera, se celebrarà el dissabte, 29 de març, de 18 h a 23 h, al Pati de l’Arteneu
- Amb el TastaVins, CIPO dinamitza l’agenda cultural de Sabadell, alhora que contribueix a l’impuls de la cultura del vi a la ciutat i de km0
Després de l’èxit de la primera edició, en què es van exhaurir totes les entrades i es van recaptar més de 3.000 € per als projectes de CIPO, el TastaVins torna amb més força. La segona edició d’aquest tast de vins solidari se celebrarà el pròxim dissabte, 29 de març, de 18 h a 23 h, al Pati de l’Arteneu, i comptarà amb més cellers, més tasts guiats i més experiències per a les persones assistents.
Organitzat per CIPO amb la col·laboració de l’Arteneu, el TastaVins vol consolidar-se com una cita imprescindible per a professionals i aficionats del vi, però també per al públic general que vulgui passar una bona estona, endinsar-se en el món del vi a través de denominacions d’origen catalanes i de productes locals. Segons Jordi Garcia, gerent de CIPO, “després de superar les expectatives en la primera edició, ens fa molta il·lusió poder tornar amb una proposta encara més enriquidora que ens permetrà apropar la tasca de CIPO a nous públics. I ho farem mentre oferim una experiència única al voltant del món del vi.”
Aquesta segona edició manté el format de la primera:
- en el tast lliure, el qual romandrà obert de 18 h a 23 h, hi haurà diferents corners per degustar vins de renom i una oferta de tapes a càrrec del Pati de l’Arteneu. L’entrada (25 €) inclou 4 copes i una tapa i s’hi pot accedir a qualsevol hora dins de l’horari d’obertura.
- hi haurà tres tastos guiats, un més que l’any passat, a càrrec de Francesc Asens del celler Alta Alella (17 h), de la sommelier Tània Duran de La Tànica (19 h) i de Núria Castells de la botiga sabadellenca Mala Pell (21 h). El preu de cada tast és de 25 €.
- a les 22 h, es farà una subhasta solidària de vins exclusius, alguns dels quals, fins i tot, no es venen al públic.
Per accedir tant al tast lliure com als guiats, cal adquirir prèviament l’entrada, ja que l’aforament és limitat. Ja es pot fer al web collabora.cipo.cat/tastavins, fins exhaurir les places disponibles.
El vi com a cultura i dinamització de la ciutat
A més de l’objectiu de captar fons per a l’entitat, el TastaVins també pretén dinamitzar l’agenda cultural de Sabadell, que cada cop compta amb més establiments dedicats a la cultura del vi i va consolidant-se com una ciutat amb una oferta enoturística significativa. En aquest sentit, amb aquesta iniciativa, CIPO ofereix un nou espai a botigues i productors de vins de quilòmetre zero i de denominacions d’origen catalanes per connectar amb el públic i promoure els seus productes. “D’aquesta manera, CIPO i l’Arteneu, entitats del tercer sector, contribuïm a dinamitzar l’ecosistema cultural i econòmic al voltant del vi a la ciutat. Continuem creant sinergies amb les quals tothom hi guanya.”, conclou Garcia.
A més, Núria Virgili, responsable de captació de fons de l’entitat, assegura que el TastaVins és una manera excel·lent d’arribar a un públic diferent, aquell que potser encara no coneix CIPO, gràcies a la presència de l’entitat en l’agenda cultural de la ciutat: “Volem oferir una experiència divertida i enriquidora per a tothom i apostem per esdeveniments que aportin valor a la ciutat i connectin amb la comunitat.”
El TastaVins és possible gràcies a la col·laboració de l’Arteneu, Celler Alta Alella, Blai de Montferri, Bodega Coca, Bodegues Visendra, Cava Rotxa, Different, Isabel Cruz, La Galana, La Tànica, L’Olivera, Malapell, Noguerals, Petador, Sant Tomàs, Vinyes dels Aspres, Vinalium, Universitat Rovira i Virgili, Estel d’Argent, Celler Cedo Anguera, Trias Batlle i 5 Quarteres.