Les activitats esportives del Centre Ocupacional reben el suport de l’Ajuntament

Les activitats esportives del Centre Ocupacional reben el suport de l’Ajuntament

Amb l’objectiu de promoure l’activitat física entre les persones usuàries del Centre Ocupacional, CIPO posa en marxa, cada any, diverses iniciatives esportives. Aquest curs 2021-202 s’han recuperat les classes de tennis adaptat i les activitats esportives dirigides al Pavelló del Nord i al Centre Cívic de Can Deu, les quals reben el suport econòmic de l’Ajuntament de Sabadell. La col·laboració del consistori fa que aquestes activitats siguin més accessibles per a les famílies i, per tant, es promocioni la seva participació.

L’activitat de tennis adaptat té lloc un cop per setmana a les instal·lacions de CIPO. Un dels entrenadors del Cercle Sabadellès s’hi desplaça i rep el suport d’una educadora del Centre Ocupacional. Durant les classes, en les quals participen més d’una vintena d’usuaris i usuàries distribuïdes en grups, es fan exercicis d’escalfament i de control de la pilota amb la raqueta segons les necessitats de cadascuna de les persones participants.

Usuaris del Centre Ocupacional a l'activitat de jocs de pilota al Pavelló del Nord

D’altra banda, les classes setmanals al Pavelló del Nord i al Centre Cívic de Can Deu són impartides per una entrenadora de l’Associació Esportiva Can Deu. Els grups es distribueixen segons els serveis del Centre Ocupacional i les capacitats cognitives i físiques de cadascuna de les persones que hi participen. Entre les activitats hi ha circuits, coreografies, jocs cooperatius amb pilota, exercicis de psicomotricitat, aeròbic, zumba, steps, Pilates o spinning. A més, totes les sessions finalitzen amb uns minuts d’estiraments i relaxació, on es treballar la connexió amb la respiració com a eina d’autocontrol.

L’esport és una eina indispensable per mantenir un estil de vida saludable i intentar evitar conductes sedentàries. Tot i això, aquestes activitats esportives formen part d’un projecte més extens per millorar la salut general de les persones ateses a CIPO, el qual també engloba canvis en els hàbits alimentaris, la consciència corporal o la salut sexual, entre d’altres.

Logotip de l'Ajuntament de Sabadell

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *