CIPO omplirà de llums i colors el Casal Pere Quart

CIPO omplirà de llums i colors el Casal Pere Quart

  • L’entitat instal·larà l’exposició Calidoscopi, formada per una quinzena de calidoscopis gegants, del 26 de juny al 20 de juliol, al Casal Pere Quart.
  • CIPO té en marxa la campanya Apadrina un calidoscopi per recaptar fons per ajudar persones usuàries i treballadores en situació de vulnerabilitat.

El Casal Pere Quart de Sabadell acollirà, del 26 de juny al 20 de juliol, la mostra Calidoscopi, una exposició interactiva formada per una quinzena de calidoscopis gegants. El públic tindrà l’oportunitat de descobrir els colors i les formes infinites que amaguen al seu interior els mobles i, fins i tot, convertir-se en padrins o padrines d’un d’ells. La inauguració tindrà lloc el dijous, 22 de juny, a les 18 h.

Els calidoscopis van ser creats el 1991 pels tallers sabadellencs l’Art del Vitrall i L’Obrador. Es van presentar al públic, per primera vegada, a la Festa Major de la Creu Alta d’aquell mateix any i, el 1992, arribaven al Casal Pere Quart, on la mostra va rebre visitants de luxe com Joan Brossa i Pepa Llopis. Després de voltar per molts indrets i sales d’exposició de Catalunya durant dues dècades, entre elles el Saló de la Infància, el MNACTEC o el CosmoCaixa, més de trenta anys després, els calidoscopis tornen als seus orígens de la mà de CIPO, entitat social a la qual es van donar els mobles amb l’objectiu d’iniciar nous projectes.

L’exposició al Casal Pere Quart serà la tercera que organitzi l’entitat per tal que la ciutadania pugui gaudir dels calidoscopis i donar visibilitat a la campanya de captació de fons Apadrina un calidoscopi. Anteriorment, els mobles es van presentar a Castellar, al Mercat Municipal (13 al 28 de maig del 2022), i a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell (1 al 23 de setembre del 2022).

La mostra es podrà visitar del 26 de juny al 20 de juliol, al Casal Pere Quart, cedit per l’Ajuntament de Sabadell, de dilluns a divendres, de 17 h a 20 h, i dissabtes i diumenges, d’11 h a 14 h i de 18 h a 21 h. Sota petició prèvia al correu electrònic fundacio@cipo.cat, CIPO ofereix un horari d’obertura especial per a grups amb l’objectiu que agrupacions de lleure infantil tinguin la possibilitat d’incloure la visita a l’exposició en la seva programació.

Campanya Apadrina un calidoscopi

Apadrina un calidoscopi és la campanya de captació de fons que CIPO va posar en marxa el 2022, quan els calidoscopis van arribar a l’entitat. Els diners recaptats s’han utilitzat per crear un programa de beques destinat a ajudar usuaris/es i treballadors/es amb discapacitat intel·lectual en situació de vulnerabilitat a cobrir costos d’ulleres, audiòfons, sessions de podologia o tractaments odontològics. A més, un 25% de la recaptació es dona a l’entitat Ningú Sense Sostre, la qual treballa per donar resposta a situacions de sensellarisme a Sabadell.

Empreses privades, entitats i particulars poden fer les seves aportacions per cobrir parcialment o totalment el valor simbòlic atribuït a cadascun dels calidoscopis. Qui fa una donació es converteix en padrí o padrina del calidoscopi en qüestió i pot decidir quin serà el seu destí final. Des que es va posar en marxa la campanya, diverses empreses han apadrinat sis calidoscopis, els quals ja són a diferents espais, perquè els seus usuaris/es puguin gaudir-los: l’EEE Xaloc, Fundació Privada Atendis, Escola Xalest, Hospital Taulí, Centre Sociosanitari El Carme. BSA i CIPO.

Tot i que tots els calidoscopis que s’exposen a la mostra al Casal Pere Quart poden ser apadrinats, n’hi haurà un específic per fer microdonacions, és a dir, petites aportacions individuals per aconseguir assolir el valor simbòlic del moble (980 €) i, així, poder donar-lo a una altra entitat. Les donacions es poden fer a través de Bizum, al número 05928, o de la pàgina web cipo.cat/calidoscopi, on es pot sol·licitar el certificat de donació corresponent.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *