CIPO i Arteneu presenten l’exposició ‘Litografies’

CIPO i Arteneu presenten l’exposició ‘Litografies’

  • La mostra està formada per nou litografies exclusives de set artistes de renom: Alfons Borrell, Francesc Vila ‘Cesc’, Ramiro Fernández, Antoni Pitxot, Agustí Puig, Xavier Ristol i Antoni Taulé
  • Els diners recaptats de la venda de les obres es destinaran a CIPO i l’Arteneu

CIPO recupera un dels primers projectes que va posar en marxa la Fundació CIPO, el 2003, poc temps després de la seva creació: Litografies. Es tracta d’una col·lecció de sis litografies realitzades exclusivament per a la Fundació per sis artistes de renom, molts d’ells vinculats a la ciutat de Sabadell: Alfons Borrell, Francesc Vila ‘Cesc’, Ramiro Fernández, Antoni Pitxot, Agustí Puig i Xavier Ristol. Ara, amb la col·laboració d’Arteneu, que hi afegeix tres estampes d’Antoni Taulé, l’entitat exposa les obres a El Pati de l’Arteneu, fins al 15 de març. Josep Madaula, col·laborador i assessor artístic, ha destacat, durant la inauguració de la mostra, celebrada el 17 de gener, la vigència de les obres i la possibilitat que ofereix el gravat de fer arribar l’art a la ciutadania de forma més accessible.

El projecte planteja un doble objectiu: d’una banda, la recaptació de fons a través de la venda dels exemplars cedits pels artistes a les dues entitats. En el cas de CIPO, els fons es destinaran a projectes d’artesania i artístics. És precisament en aquest àmbit on van néixer les primeres sinergies entre les dues entitats, ja que CIPO rep suport de l’equip tècnic d’Arteneu per millorar les competències del seu equip de professionals en aquest àmbit.

D’altra banda, coincidint amb la capitalitat cultural catalana de Sabadell aquest 2024, un segon objectiu és garantir el dret a la cultura de la ciutadania i, especialment, de col·lectius que no hi tenen un fàcil accés, com les persones amb discapacitat intel·lectual per a les quals treballen les dues entitats implicades a la mostra. Joan Madaula, president de CIPO, ha volgut recordar i reivindicar que “cal que tots els que treballem per la inclusió de col·lectius en situació de vulnerabilitat, des de l’Administració, les entitats i la ciutadania, fem un esforç per acostar-los l’art i la cultura”. En aquest sentit, Arteneu, suma a les activitats artístiques que ja ofereix per a infants i joves amb necessitats especials el seu projecte de galeria d’art, que acull exposicions temporals de dos mesos de durada, a El Pati de l’Arteneu, com és el cas de Litografies. “L’objectiu de la galeria és connectar la cultura amb la ciutat”, ha explicat Eloi Moya, codirector d’Arteneu.
El projecte de galeria, però, va més enllà, ja que a cadascuna de les mostres es programa una sessió amb l’alumnat de l’entitat i l’autor que hi exposa per intercanviar mirades. A Litografies, serà el pintor Ramiro Fernández, autor d’una de les litografies, qui impartirà aquest taller creatiu.

La inauguració de Litografies va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Carles de la Rosa, de la regidora d’Acció Social i Habitatge, Laura Pineda, i del tinent d’alcaldessa Eloi Cortés. Aquest últim ha remarcat la riquesa d’aquest tipus de col·laboració entre entitats, com la de CIPO i Arteneu: “És molt positiu que es generin sinergies sense pensar què em puc emportar jo, sinó què puc aportar jo a l’altre”.

La mostra Litografies es pot visitar fins al 15 de març del 2024, a El Pati de l’Arteneu, en el seu horari d’obertura: de dilluns a dimecres, de 9 h a 21 h; de dimecres a divendres, de 9 h a 23 h; dissabtes, de 12:30 h a 23 h; i diumenges, de 12:30 h a 15 h.

Els preus de les obres d’Alfons Borrell, Francesc Vila ‘Cesc’, Ramiro Fernández, Antoni Pitxot, Agustí Puig i Xavier Ristol és de 125 €, en benefici de CIPO. La recaptació de les obres d’Antoni Taulé (350 €) es destinaran a Arteneu. La reserva d’exemplars es pot fer directament a Arteneu o contactant amb la responsable de Captació de fons de CIPO, Núria Virgili: cipocaptacio@cipo.cat o 674.351.995.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *