CIPO emprèn l’activitat d’engreix de cargols dins l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859

CIPO emprèn l’activitat d’engreix de cargols dins l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859

cargols dins l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859

L’activitat d’helicicultura s’iniciarà aquest mes de juny a la instal·lació que s’ha construït a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859.

Es tracta d’un espai d’uns 1.500 m2 destinat a l’engreix de cargols i en el qual s’hi preveu una producció d’uns 1.000 kg a l’any. La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i CIPO col·laboren en aquest projecte amb l’objectiu d’aconseguir la inclusió social i la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i CIPO, SCCL van signar al juliol del 2015 un conveni per al desenvolupament d’un programa que englobés una activitat productiva, d’inserció social i aprenentatge a desenvolupar a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859.

La concreció d’aquest conveni és la instal·lació d’una granja d’helicicultura a la masia de Can Deu, en un dels bancals de l’espai d’horta. Un espai d’uns 1.500 m2 destinat a l’engreix de cargols de la varietat Helix aspersa i, en el qual, inicialment, s’hi preveu una producció d’uns 1.000 kg de cargols a l’any. Quant a la producció d’aquest primer any, ja hi ha establert un contracte amb una empresa catalana que comercialitzarà els cargols i els exportarà.

De la instal·lació i l’explotació se n’encarregarà el personal de CIPO. L’engreix de cargols requereix unes atencions diàries que seran realitzades per unes deu persones amb discapacitat intel·lectual ateses a CIPO amb la supervisió dels seus educadors.

La principal finalitat d’aquest projecte és la inclusió social i la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental. A través d’aquesta activitat es fomenten els hàbits laborals i s’afavoreix un entorn inclusiu i normalitzador. Les persones amb més afectació, també hi realitzaran tasques,  beneficiant-se d’un entorn tranquil,  de l’adquisició de nous aprenentatges  i del manteniment de les habilitats manipulatives i de coordinació.

L’elecció de l’espai on es desenvoluparà aquesta activitat és molt apropiada: la masia de Can Deu, Espai Natura Fundació Sabadell 1859 es troba englobada dins del Parc Agrari de Sabadell i l’helicicultura és una de les noves oportunitats de futur dins del camp de les explotacions agrícoles i ramaderes. A més, compta amb l’avantatge de trobar-se prop de la seu de CIPO, SCCL al carrer Himalàia.

Més informació a RadioSabadell.fm.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *