CIPO estrena Pla d’Igualtat

CIPO estrena Pla d’Igualtat

En el seu camí cap a una total igualtat efectiva i real, l’entitat situarà el nou Pla d’igualtat com un dels principis estratègics de la seva política corporativa

La celebració del Dia Mundial de la Dona va ser la primera activitat organitzada per la recentment creada Comissió d’Igualtat

210407_CIPO Pla igualtatCIPO ha posat en marxa el Pla d’Igualtat 2020-2023, amb l’objectiu de promoure la igualtat efectiva d’homes i dones, així com la igualtat d’oportunitats. El nou Pla posa de manifest el compromís de l’entitat per establir i desenvolupar polítiques que integrin la igualtat de tractament i oportunitats entre homes i dones, sense discriminar directament o indirectament per raó de sexe, així com l’impuls i el foment de la igualtat real a l’entitat.

“L’entitat ja havia fet una gran tasca pel que fa a polítiques d’igualtat, però encara no teníem un pla que plasmés tots els avanços, establís un full de ruta i fixés uns objectius específics”, explica Carles Saiz, treballador social nomenat Agent d’Igualtat de CIPO. “Volem que el Pla esdevingui un dels principis estratègics de la nostra política corporativa i de recursos humans. Estem convençuts que integrant el principi d’igualtat en la gestió de persones, contribuïm a millorar l’ambient de treball, les relacions del personal, la satisfacció de la plantilla, la seva qualitat de vida i la seva salut laboral”, afegeix.

El Pla estableix diversos objectius i proposa un conjunt de mesures, estratègies i pràctiques com ara l’elaboració d’un protocol d’assetjament sexual i/o per raó de sexe i la creació de mesures de protecció del col·lectiu LGTBI. També es treballarà per establir procediments que garanteixin que proveïdors i clients compleixen amb la normativa bàsica d’igualtat, es posaran en marxa campanyes de sensibilització de corresponsabilitat familiar, es crearà un canal de denúncies i una bústia de suggeriments i s’establiran nous mecanismes de control.

Actualment, CIPO compta amb una plantilla de 145 persones, entre les quals el 48,28% són dones i el 51,72%, homes. Tot i una major presència masculina, l’índex de feminització és de 0,93, valor que gairebé correspon a la total igualtat. Pel que fa als llocs de treball, hi ha una major presència femenina en tots els nivells, a excepció de la Direcció General i el grup de personal no qualificat, en el qual es detecta una major escletxa de gènere de representativitat.

Segons el diagnòstic realitzat per la consultoria Igualia, no s’ha detectat un sostre de vidre a l’entitat, ja que la totalitat de presència de dones en els nivells de direcció i de personal administratiu demostren la capacitat per accedir a llocs de responsabilitat.

Primeres activitats

La celebració del Dia de la Dona, el passat 8 de març, va inaugurar l’agenda d’activitats organitzades per la Comissió d’Igualtat, encarregada també de la validació, el seguiment i la implementació del Pla juntament amb l’Agent d’igualtat. Per a la commemoració del 8M, es va convidar tothom a proposar “dones que han fet o estan fent història”, les quals serien les protagonistes del mural elaborat durant la jornada com a homenatge.

A finals del mes de març, Carles Saiz va participar en les Jornades de bones pràctiques en el marc dels Plans d’Igualtat a les empreses i entitats socials a Sabadell, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sabadell i els agents socials i econòmics de la ciutat per fomentar la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat sexual a les organitzacions.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: Mitjançant l'enviament d'aquest formulari declares haver llegit i acceptat l'Avís Legal.