Obrim les portes de l’espai gastronòmic L’Amanidor

Obrim les portes de l’espai gastronòmic L’Amanidor

  • L’Amanidor, que té l’objectiu de crear llocs de treball per a persones amb diversitat funcional, ofereix un espai de pràctiques a nou estudiants del PFI d’Auxiliar Hoteleria de l’EEE Xaloc.
  • L’acte d’inauguració va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, la directora d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Cesca Domènech, així com representants de diverses institucions i entitats.

L’Amanidor, el nou servei de restauració de CIPO, ja és una realitat. Ubicat al Casal Cívic de La Creu de Barbera, a Sabadell, la cafeteria-restaurant ofereix un espai de pràctiques per a nou estudiants del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, acompanyats del cap de cuina, Joan Colomé, i de la cap de sala, Pepi Castaño. Gràcies a la col·laboració d’ambdues entitats i d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, L’Amanidor es convertirà en un espai per crear oportunitats laborals per a persones amb diversitat funcional, les quals no tenen fàcil la seva inserció en el mercat laboral ordinari. Així mateix, seguint el projecte de menjadors socialitzadors que té en marxa el Departament, L’Amanidor també vol ser un agent més de dinamització del barri i de l’acció comunitària.Equip de L'Amanidor

L’acte d’inauguració, que va aplegar un centenar de persones, va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, qui va agrair, en nom de la ciutat, el treball conjunt entre les dues entitats, CIPO i L’EEE Xaloc, i l’oportunitat que ofereix la Generalitat, tant a la ciutat com a les entitats implicades. També va anunciar la voluntat del consistori d’exportar aquest model a altres espais de la ciutat.

Per la seva banda, Cesca Domènech, directora d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de la Generalitat de Catalunya, també present a la inauguració, va destacar la importància del treball en xarxa: “Després de la pandèmia, les institucions estem més que obligades a crear aliances, a col·laborar, a cooperar, a fer les coses junts, i aquesta iniciativa va en aquesta línia. Hi guanyem tots”. Aquest treball en xarxa també l’ha posat en relleu Mònica Maya, directora de l’EEE Xaloc, qui ha celebrat el viatge que inicia l’Escola de la mà de CIPO.

La idea de L’Amanidor, segons explicava Xavier Martínez, director de CIPO, sorgeix el 2013 després d’una conversa amb Pere Farrés, psicòleg i tutor de l’EEE Xaloc: “Ha passat gairebé una dècada des que vam començar a parlar d’aquesta idea fins que hem trobat el moment idoni per materialitzar-la”, comentava. També destacava la premissa que mou CIPO cada dia i que es manté ferma a L’Amanidor: “Tothom té dret a tenir un projecte de vida autònom, adaptat a les seves necessitats”.

L’acte també va reunir regidors i regidores de Sabadell i representants del Departament de Drets Socials, de Dincat, d’associacions de veïns i de centres educatius, així com col·laboradors/es, personal i usuaris/àries del Casal Cívic.

Actualment, L’Amanidor ofereix un servei de cafeteria de dilluns a divendres, de 9 h a 15 h. A partir del mes de març, també oferirà menús diaris, al mateix espai i per emportar, i allargarà l’horari fins a les 17 h.

Al perfil d’Instagram de L’Amanidor (@lamanidorcipo) es pot seguir tota l’actualitat del projecte.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *