CIPO presenta la Memòria del 2021

CIPO presenta la Memòria del 2021

  • El Centre Especial de Treball de CIPO va finalitzar el 2021 amb 74 treballadors/es amb discapacitat intel·lectual d’un total de 163 persones que treballen als diferents serveis de l’entitat
  • El 2021, la facturació de la cooperativa va incrementar-se en un 22,47% respecte del 2020

CIPO va finalitzar l’any 2021 amb una plantilla de 163 persones, de les quals 74 tenen discapacitat intel·lectual, una xifra total que s’ha incrementat en nou persones. “Tot i la pandèmia, hem aconseguit mantenir-nos estables i, fins i tot, ampliar el nostre equip humà per continuar oferint serveis de qualitat tant als clients del Centre Especial de Treball com als usuaris i usuàries del Centre Ocupacional i de les llars residència“, explica Xavier Martínez, director de CIPO. “Sense la dedicació i col·laboració del personal de CIPO, superar un any de readaptació com va ser el 2021 no hauria estat possible”, afegeix Martínez. Aquesta i altres dades han quedat recollides a la Memòria d’activitats del 2021 de l’entitat.

Les conseqüències de la pandèmia van veure’s reflectides als serveis de la cooperativa. La bugaderia va ser l’activitat econòmica que va presentar un major creixement el 2021, un 41,6%, donades les mesures sanitàries implantades durant la pandèmia. Tot i això, tots els serveis del Centre Especial de Treball van créixer respecte del 2021, arribant a una facturació de 2.133.300 €, un 22,47% superior a la de l’any anterior. De fet, les vendes generades pel Centre Especial de Treball van ser la principal font d’ingressos de l’entitat, la qual va finalitzar l’any amb un benefici total de 41.369 €.

D’altra banda, un dels projectes principals culminat durant el 2021 va ser el trasllat del Servei de Gestió de residus a les naus de Castellar del Vallès. Les noves instal·lacions provenen d’una donació privada, les quals han pogut adequar-se al nou ús gràcies, en part, a la recaptació obtinguda al tradicional Outlet de CIPO, l’activitat més significativa de captació de fons de la Fundació CIPO. Després de tres edicions cancel·lades per la pandèmia, l’octubre del 2021, va poder celebrar-se amb normalitat i recaptar 11.760 €.

Va ser en aquesta edició de l’Outlet quan van tornar els voluntaris i voluntàries a l’entitat. Més d’una vintena de persones van oferir suport en la preparació i venda de roba, mentre que un equip de cinc persones voluntàries va retornar al Centre Ocupacional, al novembre, per impartir diversos tallers (punt, Rodamons, jardineria i lectoescriptura).

Als serveis assistencials, destaca la progressiva tornada a la normalitat prepandèmica, sobretot pel que fa a la presencialitat dels 103 usuaris i usuàries del Centre Ocupacional, amb alguna excepció, i la represa de les sortides a les llars residència, després d’oferir un servei 24/7 fins al juny a les 27 persones residents. Precisament, una de les reivindicacions que es va fer el 2021 és la concertació de les cinc places privades disponibles a les llars residència, davant les llargues llistes d’espera per accedir a serveis residencials a Catalunya. A CIPO, per exemple, 27 usuaris i usuàries d’altres serveis de l’entitat han presentat la seva sol·licitud i esperen plaça des de fa anys.

Gràcies a la represa d’activitats de projecció exterior, el projecte Artesania per la inclusió, que es basa en la realització de tallers d’artesania com a ocupació terapèutica al Centre Ocupacional, va aconseguir recaptar més de tres mil euros amb la venda de productes.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *