CIPO ofereix una oportunitat laboral a quatre joves amb diversitat funcional a L’Amanidor

CIPO ofereix una oportunitat laboral a quatre joves amb diversitat funcional a L’Amanidor

• Quatre mesos després de la inauguració de l’espai gastronòmic, L’Amanidor compta amb un equip de nou professionals, quatre dels quals amb diversitat funcional

• L’objectiu de CIPO és crear oportunitats laborals perquè tothom pugui triar un projecte de vida propi adaptat a les seves necessitats

CIPO contractarà quatre dels nou estudiants del PFI d’Hoteleria de l’Escola d’Educació Especial Xaloc que han completat la seva estada de pràctiques a L’Amanidor. Els i les joves, amb edats compreses entre els 17 i els 21 anys, podran iniciar la seva carrera en el món de la restauració en un projecte que ells mateixos van veure néixer fa tan sols sis mesos i que va inaugurar-se oficialment el 15 de febrer del 2022. Per a algun d’ells, és la primera experiència laboral en un entorn professional i, aquest mes de juliol, se sumaran a l’equip de cinc professionals que actualment treballa al Servei de restauració de CIPO.

“CIPO ha fet una aposta ferma per L’Amanidor i veure que en sis mesos ja hem aconseguit crear quatre oportunitats laborals per a persones amb diversitat funcional, que és l’objectiu principal de la cooperativa, ens omple d’energia per tirar endavant”, comenta Xavier Martínez, director de l’entitat. Gràcies a la seva incorporació a l’equip de L’Amanidor, aquests joves “podran desenvolupar la carrera professional que ells mateixos han triat i començar a construir un projecte de vida propi adaptat a les seves necessitats”, afegeix Martínez.

L’Escola d’Educació Especial Xaloc s’ha mostrat molt orgullosa amb la culminació amb èxit del període de pràctiques dels i de les nou alumnes i asseguren que els quatre futurs treballadors/es han rebut la notícia amb molta il·lusió i “convençuts de ser uns treballadors més”, comenta Pere Farrés, psicòleg i tutor del PFI. “Les quatre contractacions suposen la finalització de la primera fase del projecte, que té com a finalitat última la inserció sociolaboral de joves amb capacitats diverses. Un somni que es va fent realitat de mica en mica mercès una eina de l’economia social sabadellenca que creiem que cal posar molt en valor”, afegeix.

En l’actualitat, L’Amanidor ofereix servei de cafeteria i restaurant al Casal Cívic de La Creu de Barberà, menjar per emportar i càterings, una oferta que també ha anat diversificant-se en aquests mesos. “Tenim diverses converses per poder obrir nous espais, la qual cosa també ens permetrà obrir noves línies d’activitat i sumar noves col·laboracions en un futur per contribuir a la construcció d’una hostaleria diversa i inclusiva a la ciutat”, explica Joan Colomé, cuiner responsable del projecte.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *