CIPO busca padrins i padrines per als seus calidoscopis gegants
- De l’1 de setembre fins al 23 d’octubre, a l’Espai Cultura de la Fundació 1859, s’exposaran divuit calidoscopis gegants que el públic podrà apadrinar.
- Gràcies a les donacions, la Fundació CIPO ajudarà a sufragar els costos d’ulleres, ortodòncia, ortopèdia o aparells auditius a persones amb diversitat funcional en situació de vulnerabilitat.
Aquest dijous, 1 de setembre, la Fundació CIPO inaugurarà la mostra Calidoscopi a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, a les 18 h, amb la presència del regidor d’Acció Social i Habitatge de l’Ajuntament de Sabadell, Eloi Cortés. Per primer cop en mans de CIPO, l’exposició aterra a la nostra ciutat perquè la ciutadania pugui gaudir d’uns mobles amb més de trenta anys d’història i per donar visibilitat al programa de captació de fons de l’entitat, Apadrina un calidoscopi. La recaptació es destinarà a ajudar els usuaris/es amb diversitat funcional de CIPO que es troben en situació de vulnerabilitat a sufragar els costos d’ulleres, ortodòncia, ortopèdia o aparells auditius.
A cadascun dels calidoscopis se’ls ha assignat un valor simbòlic, el qual es pot consultar a cipo.cat/calidoscopi. L’objectiu és aconseguir el total d’aquest import gràcies a les donacions de ciutadania, empreses, institucions… els quals es convertiran en padrins i padrines dels diferents mobles. Hi ha dues formes de col·laborar-hi:
- Microapadrinaments: Un dels calidoscopis, el qual estarà exposat a l’Espai Cultura, es destina a microapadrinament. El públic podrà fer la seva aportació, per petita que sigui, a través de Bizum o de la pàgina web i convertir-se, així, en padrí o padrina. Un cop s’assoleixi el valor total d’aquest calidoscopi (1.500 €), es donarà a una de les quatre entitats sabadellenques que han mostrat interès per instal·lar-lo al seu espai: la Fundació Privada Atendis, l’Àrea de Pediatria de l’Hospital Taulí, el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest o l’Arteneu. Seran els padrins i padrines qui triaran el destí final del moble especificant quina és la seva preferència en el moment de fer la donació. L’entitat que obtingui més vots, rebrà aquest calidoscopi perquè els seus usuaris/es puguin gaudir-lo.
- Donació completa: La resta de calidoscopis es reserven a donacions que cobreixin el total del seu valor simbòlic. Aquesta opció està pensada per a empreses i institucions que, posteriorment, poden decidir què fer amb el calidoscopi. Un d’ells, per exemple, va ser adquirit per Afirma Gestión i donat a l’Escola d’Educació Especial Xaloc.
La Fundació CIPO destinarà un percentatge dels diners recaptats a una altra entitat sabadellenca que treballa per donar un sostre a persones amb exclusió residencial severa: l’Associació Ningú Sense Sostre.
Imatges inesgotables de llum i color
L’exposició interactiva Calidoscopi, creada per Joan Serra (Art del Vitrall) i Alfons Llobet (L’Obrador), consta diversos mòbils, periscopis gegants i calidoscopis de formes, mides i colors diferents. Mirant per un extrem del tub i dirigint-lo cap a la llum, l’espectador/a pot crear imatges sorprenents.
La mostra es podrà visitar a l’Espai Cultura de la Fundació 1859 Antiga Caixa Sabadell fins al 23 d’octubre, de dimarts a divendres, de 17 h a 20.30 h; dissabtes, d’11 h a 14 h i de 17 h a 21 h; i diumenges, d’11 h a 14 h. L’entrada és gratuïta.
No s'ha publicat cap comentari.