CIPO obre les portes a la ciutadania amb la jornada festiva CIPOFest

CIPO obre les portes a la ciutadania amb la jornada festiva CIPOFest

  • L’objectiu del CIPOFest és apropar la tasca de l’entitat a la ciutadania obrint les portes de les seves instal·lacions i compartint una jornada festiva amb usuaris/es i treballadors/es
  • La jornada, que començarà amb una caminada popular pel bosc de Can Deu, comptarà amb un munt d’activitats gratuïtes amb la col·laboració de diverses entitats i empreses
  • Ja es pot adquirir la samarreta solidària, una samarreta tècnica ideal per participar en les activitats del CIPOFest, amb la compra de la qual es col·labora amb el projecte de l’entitat

El 16 de setembre, CIPO reprendrà la celebració del CIPOFest, la jornada de portes obertes de l’entitat que, enguany, torna després de la pandèmia i s’obre més que mai a la participació de tota la ciutadania. “Hem volgut obrir aquesta festa a tothom, perquè no hi ha millor manera de conèixer què fem com a entitat que compartir aquesta festa amb les persones que hi formem part, celebrant la diversitat i reivindicant, un cop més, la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual”, explica Joan Madaula, president de CIPO. Per això, el 16 de setembre, de 9 h a 14 h, s’han organitzat un munt d’activitats gratuïtes per a tots els públics a les instal·lacions del carrer Himàlaia, 41 (Sabadell).

La jornada començarà amb una caminada popular de cinc quilòmetres pel bosc de Can Deu (Espai Natura. Fundació 1859 Caixa Sabadell). Després de la rebuda de les persones participants a CIPO, amb una xocolatada servida pel servei de restauració de l’entitat, L’Amanidor, s’iniciarà un recorregut circular apte per a tots els públics. Les inscripcions ja són obertes a través del web cipo.cat/cipofest o, presencialment, a CIPO.

A la zona exterior de CIPO, durant tot el matí, tindran lloc diverses activitats: una gimcana de jocs tradicionals, una classe magistral de dansa urbana, animació infantil amb pallassos i pinta-cares, un vermut amb música en directe, on L’Amanidor oferirà tapes i refrescos, i una rifa solidària. També es faran tallers de jardineria, macramé i dibuix, per als quals cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades, i l’artista local Werens pintarà en directe un grafiti dedicat a la inclusió. Amb l’objectiu d’endinsar-se en la realitat diària de l’entitat, es faran diverses visites a les instal·lacions guiades per treballadors/es i persones ateses a l’entitat.

Malgrat que totes les activitats són gratuïtes, l’entitat ha posat a la venda una samarreta tècnica solidària (8 €), amb la frase “La discapacitat neix en la mirada dels altres”, perquè tothom pugui portar-la posada durant la celebració del CIPOFest. La compra de la samarreta, a més, és una forma de col·laborar amb la tasca que, dia a dia, desenvolupa l’entitat. Fins al 20 d’agost, es poden adquirir aquí.

Per fer possible aquesta jornada, CIPO compta amb la col·laboració de diverses entitats i empreses, posant en relleu la importància del treball en xarxa i la participació de l’entitat en l’entorn comunitari. Tot i que s’hi sumaran nous col·laboradors, l’edició d’enguany rep amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, Unió Excursionista de Sabadell, Associació Esportiva Can Deu, Fem Camí, Carnaval Planada, Jaume Roig, Mònica Martínez, Marc Dantuvi, Werens, Fundació 1859 Caixa Sabadell, Sigma Salut, Padel Vita, Associació Ripollet Rock, Sandvitxeria Gris, Divari, Impremta Papereria Figuerola, Joventut de la Faràndula, Centre de Teràpia Manuel Josep Orriols, Farmàcia Zamenhof, Calma Espai Terapèutic, Art Bo, AVV de la Creu de Barberà i ARTeneu.

CONSULTA LA PROGRAMACIÓ COMPLETA DEL CIPOFEST 2023

 

Més de vint anys de portes obertes

La primera jornada de portes obertes de CIPO, la qual va tenir lloc el 1999, va néixer amb l’objectiu de convertir-se en una trobada anual, de caràcter festiu, per a treballadors/es, usuaris/es i familiars. Després d’anys de celebració, el 2019, es canvia el nom d’aquesta festa a CIPOFest, coincidint amb els actes de celebració del cinquantè aniversari de l’entitat. Aquest nou format, però, va quedar aturat per la pandèmia i no s’havia reprès fins a aquest 2023, on l’entitat fa un pas més per obrir la jornada a tota la ciutadania.

Informació pràctica

Inscripcions a la caminada i als tallers:

  • cipo.cat/cipofest: fins al 14 de setembre.
  • CIPO (c. Himàlaia, 41, Sabadell): fins al 28 de juliol i del 31 d’agost al 14 de setembre, de dilluns a divendres, de 8.30 h a 17.30 h.
  • El Pati de l’Arteneu (c. Sant Josep, 2, Sabadell): 13 i 14 de setembre, de 18 h a 20 h.

 Compra de samarretes:

  • cat/cipofest: fins al 20 d’agost.

 Recollida de samarretes:

  • CIPO: del 5 al 8 de setembre, de 8.30 h a 17.30 h, i dissabte, 16 de setembre, de 8.30 h a 9 h.
  • El Pati de l’ARTeneu: 13 i 14 de setembre, de 18 h a 20 h.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *