CIPO comença a escalfar motors per al seu pròxim Outlet

CIPO comença a escalfar motors per al seu pròxim Outlet

  • De l’11 al 13 de novembre, la Fundació CIPO convertirà el Mercat de Sant Joan de Sabadell en el seu tradicional Outlet de roba, que arriba a la catorzena edició
  • La recaptació d’aquesta edició es destinarà a un nou programa de fisioteràpia adreçat a persones usuàries del Centre Ocupacional i treballadores del Centre Especial de Treball

La Fundació CIPO torna a organitzar el seu Outlet solidari, de l’11 al 13 de novembre al Mercat de Sant Joan (plaça Sant Joan, 1, Sabadell), gràcies a la cessió d’aquest espai per part de l’Ajuntament de Sabadell. S’hi vendrà roba de primeres marques, de la col·lecció de tardor i d’hivern, a preus reduïts, amb l’objectiu de recaptar fons per a la cooperativa sense ànim de lucre CIPO, la qual treballa per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

L’Outlet és l’activitat de captació de fons més important de l’entitat. Joan Madaula, president de CIPO, espera que es repeteixi l’èxit d’edicions anteriors: “Hi ha moltes persones que són fidels al nostre Outlet, que hi col·laboren any rere any, però el repte sempre és arribar a nous públics. L’èxit no només recau en la recaptació, sinó que aquesta venda sigui un reclam per apropar persones a l’entitat, que coneguin la nostra tasca i la realitat que viuen les persones amb discapacitat”. Precisament els i les usuàries i treballadors/es de CIPO són els protagonistes dels materials promocionals de l’Outlet.

En l’edició anterior, es van aconseguir 4.600 peces de roba. “Hi ha alguns fabricants i proveïdors que no disposen de molt estoc, però hem treballat per incorporar noves marques per arribar a una xifra similar”, comenta Madaula.

L’Outlet estarà obert divendres i dissabte, de 9 h a 21 h, i diumenge, de 10 h a 20 h. Com a novetat, s’ofereix aparcament gratuït durant una hora a la plaça Imperial per compres superiors a 50 €.

El programa de fisioteràpia, destí de la recaptació de l’Outlet
Els diners recaptats en els outlets es destinen a un projecte concret de la cooperativa CIPO. En aquesta edició, la recaptació s’utilitzarà per tirar endavant un nou programa de fisioteràpia adreçat a persones usuàries del Centre Ocupacional i treballadors/es del Centre Especial de Treball (CET). Segons l’OMS, la fisioteràpia pot ajudar les persones amb discapacitat a desenvolupar, mantenir i maximitzar el potencial de moviment i la capacitat funcional durant tota la seva vida.

L’equip tècnic del Centre Ocupacional va detectar la necessitat d’introduir la fisioteràpia com a disciplina per millorar l’estat psicofísic dels usuaris i usuàries: “Moltes d’aquestes persones tenen problemes motrius i no expressen les seves molèsties, la qual cosa fa molt difícil tenir un diagnòstic. Per això, veiem necessari crear aquest programa d’activitats específic per a la prevenció, manteniment i millora de les funcions i alteracions de l’aparell locomotor, neurològic, circulatori i cardiovascular de les persones amb discapacitat intel·lectual”, explica Aurora Piguillem, directora del Centre Ocupacional. Aquest programa també es vol estendre a persones treballadores del CET per prevenir possibles lesions derivades de les tasques que hi realitzen.

En l’edició de primavera/estiu d’aquest 2022, la recaptació, d’uns 15.000 €, es va destinar a les obres d’adequació de les naus que CIPO té a Castellar del Vallès, on ja s’ha traslladat el Servei de Gestió de residus.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *