Èxit del programa “Afrontem l’envelliment, flexibilitzem els nostres serveis”

Èxit del programa “Afrontem l’envelliment, flexibilitzem els nostres serveis”

Al mes de setembre, CIPO va posar en marxa el programa Afrontem l’envelliment, flexibilitzem els nostres serveis, gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell. El projecte té l’objectiu de millorar el benestar i la qualitat de vida de les persones usuàries d’edat més avançada del Centre Ocupacional i que també resideixen a les nostres llars residència.

El programa consisteix a flexibilitzar els horaris dels recursos d’acolliment residencial i del Centre Ocupacional, evitant que les persones amb un ritme de vida més alentit hagin de sotmetre’s als horaris de la resta de companys/es (incorporar-se més tard al matí, avançar la sortida del Centre Ocupacional…). D’aquesta manera, s’espera disminuir les conductes disruptives. La subvenció de l’Ajuntament permet a l’entitat ofereix el suport de personal necessari per atendre els usuaris que s’acullen al projecte.

“Les necessitats de les persones que atenem en els nostres recursos són canviants i, actualment, ens enfrontem a reptes assistencials que no havíem previst, però que considerem de gran importància per la qualitat de vida de la nostra gent”, explica Aurora Piguillem, directora tècnica del Centre Ocupacional. L’envelliment precoç, una de les característiques que diferencien el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual respecte a la resta de la població, és una d’aquestes necessitats.

El deteriorament cognitiu es manifesta en una de cada deu persones amb DI més gran de quaranta anys. Aquest envelliment es detecta per un augment de malestars físics i/o problemes de salut propis de l’edat, dificultats en els desplaçaments, una disminució del rendiment general traduïda en un alentiment i augment de la fatiga, una agudització dels trets de personalitat i problemes de conducta, una disminució de la relació amb els companys/es, una major probabilitat de desenvolupar demències (de tipus Alzheimer en persones amb síndrome de Down), inestabilitat emocional i pèrdua d’habilitats i capacitats.

Logotip de l'Ajuntament de Sabadell

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *