CIPO celebra la inauguració de l’exposició “Les tres mirades de Noè” al Museu d’Art de Sabadell

CIPO celebra la inauguració de l’exposició “Les tres mirades de Noè” al Museu d’Art de Sabadell

Ahir, 19 de març, va tenir lloc la inauguració de l’exposició Les tres mirades de Noè al Museu d’Art de Sabadell, un homenatge a la figura del pintor Ramon Noè, un artista amb un impacte artístic, pedagògic i social profund. La mostra, que es pot visitar fins al 27 d’abril, és el fruit de la col·laboració entre CIPO, amics i alumnes de l’artista, i el Museu, i destaca el seu vessant vessant artística i també la seva gran generositat pedagògica i humana.

Aquesta iniciativa neix arran de la publicació del llibre Ramon Noè. Cent mirades, una pinzellada, que recull el llegat de Noè i que destina els beneficis de la seva venda a la Llar del Llibre a CIPO. Com a part d’aquest projecte, el 6 de març, es va realitzar un taller de pintura on exalumnes de l’Escola Massana i deixebles de Ramon Noè (Sebastià Duatis, Joan Longas, Josep Madaula, Maite Mañosa, Marià Martí, Nicolas Parreno, Carles Subirà, Daniel Sesé i Miquel Torrecilla) van acompanyar les persones ateses a CIPO (Margarita Almirall, Manel Anton, Laura Conde, Gemma Gàlvez, Genís Jiménez, Joaquim López, Carlos Llera, Miriam Pellicero, Francisco Reina i Alberto Sacristan) a dibuixar el Mercat Central de Sabadell, un lloc icònic per a Noè. Va ser una experiència molt enriquidora per a totes les persones participants i va demostrar el poder d’unió de l’art i de creació de vincles. El president de CIPO, Joan Madaula, va posar en relleu ahir que aquesta activitat no només és valuosa per a la creació artística, sinó que també té un impacte positiu emocionalment per a les persones que atenem, ajudant a estimular la seva part creativa i oferint una forma d’expressió que resulta beneficiosa en molts nivells.

Durant la inauguració de l’exposició, tres usuaris/es de CIPO participants en l’activitat van presentar les seves obres, totes elles inspirades en el Mercat Central, acompanyats pel deixeble de Noè que els va ajudar en el procés creatiu. També hi van participar Engràcia Torroella, directora del Museu d’Art de Sabadell, que va destacar que l’objectiu de l’equipament és també fer xarxa i com la iniciativa “emocionalment ens agrada i ens realitza, perquè portem el Ramon al cor”. Per la seva part, Ramon Noè (fill), també present, va agrair profundament a CIPO l’impuls d’accions en record del seu pare i va comentar que el pintor estaria molt content de saber que els beneficis del llibre Ramon Noè. Cent mirades, una pinzellada es destinen a una entitat com la nostra.

Aquesta exposició és una nova mostra de l’art inclusiu i transformador que uneix persones de diferents contextos i la memòria d’un gran mestre, connectant el llegat de Noè i noves generacions i col·lectius transmetent la seva visió artística.