La Fundació Barnola-Vallribera finança les activitats de lleure i d’oci de les llars residència

La Fundació Barnola-Vallribera finança les activitats de lleure i d’oci de les llars residència

Excursió a Sant Cugat de la Llar residència Parc CentralLa Fundació Barnola-Vallribera, Sant Josep ha fet una aportació econòmica al projecte Suport al lleure i a les excursions de les llars residències de CIPO. Des de fa anys, la Fundació ofereix finançament a iniciatives adreçades a la millora de la qualitat de vida i a la protecció de la infància, joves, persones amb discapacitat i gent gran.

Aquest ajut econòmic s’emprarà per oferir opcions perquè les persones residents puguin ocupar el seu temps personal, alhora que es fomenta el seu benestar físic, psíquic i emocional. “És important, també, el dret a decidir per un mateix que aquestes activitats promouen”, explica Mónica García, directora tècnica del Servei d’Acolliment Residencial. També destaca el foment de la inclusió social i dels hàbits de vida saludable i el desenvolupament d’habilitats socials, així com l’autorealització i la creativitat.

Enguany, les vint-i-set persones beneficiàries d’aquest programa podran gaudir de diverses sortides culturals, d’oci i de descoberta del territori fora de l’entorn residencial. El 2020, van haver-se d’adequar a les restriccions provocades per la Covid-19, la qual van incrementar encara més la importància de l’oci a casa. “La resiliència i la imaginació són necessàries per trobar les eines adequades per adaptar-se a les circumstàncies, però satisfer les necessitats d’usuaris/es també requereix uns mitjans econòmics, humans i materials imprescindibles que sense l’ajuda de la Fundació Privada Benèfica Barnola-Vallribera Sant Josep no hagués estat possible”, agraeix García.

Així, l’any passat es va adquirir nou material per dur a terme activitats esportives i de psicomotricitat, per millorar l’oferta d’entreteniment a les llars residència (un futbolí, un equip de karaoke, una televisió, la subscripció a plataformes de continguts audiovisuals i jocs de taula) i per fer tallers de cuina i manualitats. També es van organitzar dos espectacles de circ i màgia amb taller a les dues llars residència.