La Fundació CIPO presenta l’exposició Calidoscopi a Castellar del Vallès

La Fundació CIPO presenta l’exposició Calidoscopi a Castellar del Vallès

Del 13 al 28 de maig, el Mercat Municipal de Castellar del Vallès acollirà la mostra de calidoscopis gegants, amb la qual s’engega un nou programa de captació de fons de l’entitat

L’acte d’inauguració, amb la presència de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, se celebrarà divendres, 13 de maig, a les 17.30 h

La Fundació CIPO presenta al públic la mostra Calidoscopi, una exposició interactiva de calidoscopis gegant, mòbils i periscopis, gratuïta i apta per a tots els públics. Del 13 al 28 de maig, es podrà visitar al Mercat Municipal de Castellar del Vallès, de dilluns a dissabte, de 8.30 h a 21 h.

A l’espai, s’exposarà una selecció dels vint-i-quatre mobles que conformen l’exposició original. El públic podrà mirar per un extrem dels tubs i dirigir-los cap a la llum per poder veure, en forma d’estrella, els cossos que hi ha entre les dues làmines de vidre que conformen el calidoscopi. A l’interior de l’aparell, s’utilitzen diversos materials, com l’aigua, el vidre, plomes, metalls, llavors… i és el públic qui crearà imatges sorprenents, combinacions de llum i colors inesgotables.

L’acte d’inauguració de Calidoscopi tindrà lloc aquest divendres, 13 de maig, a les 17.30 h, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez. Altres membres de l’equip de govern de l’Ajuntament de Castellar, coorganitzador de la mostra, també hi assistiran: la regidora d’Activitat econòmica, Anna Màrmol, i la regidora de Diversitat Funcional, Anna Margalef.

Calidoscopi va ser creada per Joan Serra (Art del Vitrall) i Alfons Llobet (L’Obrador) fa més de vint-i-cinc anys. Inaugurada a Sabadell, el 1991, en tots aquests anys s’ha exposat a diversos indrets de Catalunya fins que els seus creadors van decidir cedir-la a l’Associació Ningú Sense Sostre perquè la ciutadania pogués continuar gaudint-la. Fa uns mesos, els calidoscopis arriben a la Fundació CIPO amb l’objectiu de donar continuïtat al projecte i obrir una nova línia de captació de fons per a l’entitat.

 

 

Apadrina un calidoscopi!

L’exposició dona el tret de sortida al programa d’apadrinament de calidoscopis que posa en marxa la Fundació CIPO. Empreses, organitzacions, entitats, persones privades… poden fer una aportació econòmica pel valor simbòlic total o parcial d’un dels vint-i-quatre calidoscopis que conformen la mostra i esdevenir padrins o padrines d’un dels mobles. Quan s’assoleixi el valor total del moble, hi ha la possibilitat de donar-lo a una entitat receptora interessada, ja sigui un hospital, una escola, un centre de lleure, un museu, etc.

Els diners recaptats amb el programa d’apadrinament es destinaran a ajudar els usuaris/es del Centre Ocupacional i el personal amb discapacitat del Centre Especial de Treball de CIPO que es troben en situació de vulnerabilitat, concretament per sufragar els costos d’elements com ulleres, ortodòncia, ortopèdia o aparells auditius. D’altra banda, la Fundació CIPO donarà un percentatge de la recaptació a programes d’emergència residencial i alimentària que duu a terme l’Associació Ningú Sense Sostre.

Per participar en el programa, la Fundació CIPO ha habilitat una pàgina web (cipo.cat/calidoscopi), a través de la qual es poden fer les donacions telemàticament.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *