La inserció laboral centra el quart Sopar d’empreses de CIPO

La inserció laboral centra el quart Sopar d’empreses de CIPO

Ahir, el Saló modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell va acollir la quarta edició del Sopar d’empreses de CIPO, la trobada anual d’empreses, administracions i entitats que organitza l’entitat amb l’objectiu d’agrair-los el seu suport i captar fons per al desenvolupament de nous projectes. Unes cent cinquanta persones van atendre a la cita, un nombre que s’incrementa any rere any.

Joan Madaula, president de CIPO, va ser l’encarregat d’obrir l’acte, presentat per la periodista Raquel Sans, conductora del Telenotícies migdia de TV3. Madaula va posar de manifest algunes dades preocupants sobre la situació laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual: només el 20% d’aquest col·lectiu té feina, una xifra que encara s’incrementa més si es tracta de dones i de zones rurals. Per intentar pal·liar aquesta situació de precarietat, Madaula va reclamar el compromís de l’administració, amb el compliment de les vies de reserva; de les empreses, encoratjant-les a apostar per la contractació de persones amb discapacitat; i de les entitats, continuant amb la professionalització de la seva gestió, entre d’altres.

Per la seva part, el gerent de CIPO, Jordi Garcia, va centrar la seva intervenció en els avantatges de la inserció laboral de persones amb discapacitat a les plantilles de les empreses ordinàries. A més dels beneficis fiscals, va fer referència a la retenció de talent, a la millora del clima laboral, a l’ampliació de la cartera de clients i a la satisfacció personal que genera contribuir a construir una societat més justa i igualitària.

En aquest sentit, el CEO de l’empresa Moto Recambios Marvea, Pol Luis Marimon, que va presentar la seva experiència amb la incorporació d’un estudiant en pràctiques a la plantilla, va destacar: “És una manera de retornar el nostre èxit a la societat”. Com a testimonis, també hi van participar Joel González i Javi García, jardiners del Centre Especial de Treball, explicant el dia a dia del Servei de Jardineria de l’entitat.

Xavier Marcet, consultor internacional en estratègia, innovació i transformació d’empreses va oferir la xerrada Créixer per fer créixer, on va destacar l’aprenentatge, que no la formació, a l’hora d’aconseguir-ho, juntament amb un lideratge que fomenti l’ecosistema en lloc de l’egosistema i la introducció del futur en l’agenda del present.

L’acte va concloure amb la intervenció de Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, posant en relleu la competitivitat de CIPO a l’hora de prestar serveis i l’important paper que juga l’entitat a Sabadell.

L’Amanidor, el Servei de restauració de CIPO, va posar punt final a la trobada oferint un càtering als Jardinets. Allà, les persones assistents van rebre un detall elaborat als tallers d’Artesania per la inclusió Centre Ocupacional de l’entitat.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *