L’Ajuntament de Sabadell atorga una subvenció al projecte “Artesania per la inclusió”

L’Ajuntament de Sabadell atorga una subvenció al projecte “Artesania per la inclusió”

Taller de hama

El projecte Artesania per la inclusió de CIPO ha estat una de les iniciatives beneficiàries de la subvenció que l’Ajuntament de Sabadell destina a projectes i activitats dirigides a la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitats.

El projecte Artesania per la inclusió, que es desenvolupa al Centre Ocupacional des de fa més de quinze anys, consisteix en la realització de tallers d’artesania com a activitat terapèutica per complementar les activitats prelaborals. Cada grup realitza un taller diferent, depenent de la complexitat de les tasques que impliqui i dels interessos de cada persona usuària, potenciant, així, la seva autodeterminació. Actualment, són més d’un centenar d’usuaris/es els quals participen en algun dels vuit tallers que es porten a terme: hama, paper reciclat, trencadís, espelmes, sabons, marqueteria, feltre i costura i xapes.

El projecte no només incideix sobre l’autonomia de les persones usuàries, sinó que, a través de la venda dels productes elaborats i de la realització dels tallers amb visites escolars, genera un impacte social. “Incideix en la percepció que la societat té de les persones amb diversitat funcional. Els productes ens permeten emfatitzar en les capacitats i les habilitats d’aquestes persones, trencant els estigmes i els prejudicis que hi ha sobre aquest col·lectiu”, explica Aurora Piguillem, directora tècnica del Centre Ocupacional.

Gràcies a les subvencions de l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona, any rere any, CIPO ha pogut incorporar nous materials i tallers, així com participar en fires especialitzades i fer-ne difusió de les creacions.Logotip de l'Ajuntament de Sabadell

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *