L’Amanidor de CIPO obre les portes al Casal Catalunya de Castellar del Vallès

L’Amanidor de CIPO obre les portes al Casal Catalunya de Castellar del Vallès

  • Avui, 21 de setembre, ha obert oficialment L’Amanidor al Casal Catalunya, gràcies al conveni signat entre CIPO i l’Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes.
  • De dilluns a divendres, de 9 h a 18 h, L’Amanidor del Casal Catalunya oferirà un servei de cafeteria, tant a usuaris/es del Casal com a acompanyants

CIPO, cooperativa que treballa per la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual, ha obert L’Amanidor al Casal Catalunya de Castellar del Vallès, aquest dimecres, 21 de setembre. Gràcies al conveni signat amb l’Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes de Castellar del Vallès i Sant Feliu del Racó, amb el suport de l’Ajuntament de Castellar, l’entitat sabadellenca gestionarà l’espai de cafeteria i menjador de l’equipament municipal. L’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, acompanyat dels regidors de Cicles de Vida, Daniel Pérez, Diversitat Funcional, Anna Margalef, i d’Atenció Social, Àngela Bailén, han visitat l’espai aquesta tarda amb representants de CIPO i de l’Associació.

Aquest és el segon espai on CIPO desenvoluparà el seu Servei de restauració, ja que el primer L’Amanidor va obrir les portes a principis del 2022 al Casal Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà. Xavier Martínez, director de CIPO, explica: “Actualment, a Sabadell, L’Amanidor ofereix feina a quatre joves amb diversitat funcional, però, amb l’obertura a Castellar, en són sis, a més del personal de suport”, gràcies a l’impuls i subvenció del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el finançament del Fons Social Europeu com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID. Precisament, crear oportunitats laborals per a persones que no tenen un fàcil accés al mercat laboral és un dels objectius principals de l’entitat. “Hem fet una ferma aposta per aquest Servei i veure com el model que vam crear fa només uns mesos creix i s’exporta a altres municipis és molt satisfactori”, afegeix Martínez.

L’Associació de la Germandat de Jubilats i Pensionistes s’ha mostrat molt entusiasmada amb el projecte: “Teníem moltes ganes de posar en marxa, de nou, el  bar del Casal. Estem molt il·lusionats amb la reobertura d’aquest servei amb L’Amanidor de CIPO, que té el valor afegit de ser un projecte social”, comenta Montse Da Silva, presidenta de l’Associació.

Per la seva part, Ignasi Giménez ha destacat “el treball conjunt amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes per recuperar l’espai de bar del Casal Catalunya després del parèntesi de la pandèmia” i ha remarcat “la importància de poder-ho fer a través d’una entitat del tercer sector com CIPO adreçada a la inserció laboral del col·lectiu de persones amb diversitat funcional”.

De dilluns a divendres, de 9 h a 18 h, L’Amanidor oferirà un servei de cafeteria per a les persones usuàries del Casal i els/les seves acompanyants, amb begudes, pastes i entrepans. Pròximament, s’incorporarà a l’oferta un menú de migdia.

Al perfil d’Instagram de L’Amanidor (@lamanidorcipo) es pot seguir tota l’actualitat del projecte, tant a Sabadell com a Castellar del Vallès.

Com neix el projecte de L’Amanidor?

L’Amanidor neix de la col·laboració de CIPO amb l’Escola d’Educació Especial Xaloc amb l’objectiu de generar sortides laborals per als estudiants del PFI d’Auxiliar d’Hoteleria del centre.

A finals del 2021, sorgeix la possibilitat de participar en el projecte de “menjadors socialitzadors” del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, a través de la direcció d’Acció Cívica i Comunitària. Així, el març del 2022 s’inaugura L’Amanidor de La Creu de Barberà al Casal Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà, convertint-se en un espai de pràctiques per a nou estudiants de l’EEE Xaloc.

Quatre d’aquests estudiants, finalitzada la seva estada formativa, van aconseguir un contracte laboral a L’Amanidor, el passat mes de juliol, passant a formar part de la plantilla del Centre Especial de Treball de CIPO i iniciant la seva trajectòria professional en la restauració.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *