L’Amanidor estrena la seva nova cuina central a CIPO
- La nova cuina ha permès crear més oportunitats laborals per a persones amb discapacitat intel·lectual i projectar noves línies de negoci de L’Amanidor
- El projecte també inclou la construcció d’un hort per al cultiu de verdures i hortalisses que es faran servir per als menús
L’Amanidor, el Servei de restauració i càtering de CIPO, ja treballa en la nova cuina ubicada a les instal·lacions de l’entitat del carrer de l’Himàlaia. Avui s’ha fet una petita presentació del projecte a entitats, centres col·laboradors i administracions públiques.
Gràcies al programa InvESS, impulsat i finançat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, s’ha adequat l’espai de cuina de CIPO per construir-ne una totalment equipada, un magatzem i una sala freda, amb la temperatura controlada per preparar i envasar el menjar que es distribueix a les llars residència de l’entitat. Des d’aquí, a més del servei de càtering per a les llars, també es cuinen els àpats que se serveixen al menjador de CIPO a treballadors/es de l’entitat i a persones ateses al Centre Ocupacional. Aquesta és, precisament, una de les línies de negoci que les noves instal·lacions permetran impulsar: els càterings a col·lectivitats. No serà l’única, però, ja que també es podrà ampliar l’oferta de càtering d’esdeveniments per a particulars, empreses o administracions i gestionar el servei de preparació i repartiment d’àpats saludables a domicili per a gent gran a Sabadell Nord, gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de Sabadell.
Per poder desenvolupar aquestes noves oportunitats de creixement, ha estat imprescindible ampliar l’equip professional assolint, també, una de les missions principals de CIPO: la creació d’ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual. Avui dia, L’Amanidor ja ha generat nou llocs de feina per al col·lectiu i cinc per a personal de suport, els quals es distribueixen en els tres espais de treball amb els quals compta ara L’Amanidor: la cuina central a CIPO i als espais gastronòmics del Centre Cívic i Comunitari Creu de Barberà – Sabadell i del Casal Catalunya, que continuen la seva activitat prestant un servei de cafeteria i restaurant, amb una oferta de menú diari al migdia.
La cuina, però, no ha estat l’únic espai renovat. Per fomentar l’ús de productes km0 i de proximitat, el projecte també ha inclòs la construcció d’un hort a CIPO que permet abastar L’Amanidor d’algunes hortalisses i verdures per incloure-les en els menús. Aquesta setmana ja es farà la primera collita d’enciams, que es faran servir per a preparar les amanides dels menús que es serviran al menjador de CIPO. L’equip del Servei de Medi Natural i Jardineria ha rebut una formació específica sobre horticultura per poder encarregar-se del manteniment i el cultiu.
L’última peça del projecte és la digitalització. Les comandes, l’entrada de productes, el control d’estocs, les receptes o el càlcul dels valors nutricionals es realitza a través d’un programari específic.
El projecte també ha estat possible gràcies al programa Singulars de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, amb el qual hem participat de la mà de cooperativa audiovisual La Productora, encarregada d’elaborar les materials de difusió del projecte.
No s'ha publicat cap comentari.