L’Amanidor celebra el seu segon aniversari amb una nova cuina a CIPO

L’Amanidor celebra el seu segon aniversari amb una nova cuina a CIPO

  • La setmana vinent, començaran les obres per remodelar l’espai de cuina de CIPO, que es convertirà en el punt neuràlgic del Servei de restauració i càtering de l’entitat
  • En dos anys, el projecte de L’Amanidor ha obert dos espais gastronòmics, ha iniciat un servei de càtering i té plats de quinta gamma

Avui, L’Amanidor de CIPO fa dos anys, una efemèride que coincideix amb l’inici d’un nou projecte que persegueix un dels objectius principals de l’entitat: continuar creant ocupació per a persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta de  consolidar i ampliar el servei d’àpats saludables que, fins ara, s’ofereix als dos Amanidors, ubicats al Centre Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà i al Casal Catalunya a Castellar del Vallès, a les llars residència de CIPO i a les persones ateses al Centre Ocupacional i al personal del Centre Espacial de Treball.

El projecte inclou l’adequació de l’espai de cuina de les instal·lacions de CIPO del carrer de l’Himàlaia, que es convertirà en la cuina central de L’Amanidor. Des d’aquí s’elaboraran tots els menús diaris, els quals es distribuiran als diferents centres i se serviran directament als usuaris/es i personal al menjador de CIPO. Ara, totes les preparacions es fan a L’Amanidor de la Creu de Barberà. “La manca d’espai no ens permet fer créixer el servei, perquè estem al límit de capacitat. Estem preparant un miler de menús a la setmana en la mateixa cuina on, fa dos anys, se’n preparaven cent”, explica Jordi Garcia, gerent de CIPO.

Disposar de més espai permetrà a L’Amanidor oferir nous serveis a empreses, entitats i administracions, com són els Coffee Break, una oferta de càtering d’esmorzar/berenar o brunch, incrementant la competitivitat del Centre Especial de Treball, generant nous llocs de treball al col·lectiu i treballant noves competències de treballadors/es d’altres serveis del Centre Especial de Treball. “Volem incloure el valor social en l’oferta de restauració i càtering local i comarcal, ser una alternativa real per a totes aquelles empreses que volen apostar per models socialment sostenibles, per la diversitat i per la igualtat d’oportunitats”, comenta Garcia.

Seguint la premissa actual de L’Amanidor, els menús, dissenyats per nutricionistes, seran equilibrats, saludables i adaptats a les necessitats dels i de les comensals. A més, el projecte inclou una forta aposta pels productes de proximitat amb la creació d’un hort a CIPO, que subministrarà a la cuina algunes verdures, fruites i hortalisses de temporada. Seran les persones ateses al Centre Ocupacional i l’equip de Jardineria i Medi Natural qui s’encarregaran del manteniment d’aquest hort.

Per posar en marxa l’activitat, s’han cercat dues vies de finançament públiques promogudes i finançades pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya:

  • Els fons necessaris per a la remodelació de la cuina provenen de la subvenció del Programa InnvESS – Treball Protegit, en l’àmbit d’Innovació, l’objectiu de la qual és generar ocupació sostenible per a persones en situació d’exclusió o persones amb discapacitat donant suport a projectes de noves activitats productives.
  • Per disposar els recursos necessaris per a la posada en marxa i desenvolupament del servei, CIPO compta la subvenció a la Xarxa d’ateneus cooperatius, projectes singulars i projectes transversals de suport a l’economia social i solidària, gràcies a la qual es podrà posar en marxa la nova activitat amb la col·laboració de La Productora, cooperativa audiovisual sabadellenca.

Les obres de remodelació de la cuina s’iniciaran la pròxima setmana i l’inici de la nova activitat està previst per al mes de juny del 2024.

Dos anys de creixement

El 15 de febrer del 2022, CIPO inaugurava oficialment el seu Servei de restauració i càtering amb l’obertura de l’Espai Gastronòmic L’Amanidor al Centre Cívic i Comunitari Sabadell – Creu de Barberà, un restaurant inclusiu fruit de la col·laboració amb l’EEE Xaloc i el Departament de Drets Socials. Uns mesos més tard, el juny d’aquell mateix any, L’Amanidor va començar a oferir els àpats a les llars residència de l’entitat i a les persones ateses i personal de les instal·lacions del carrer de l’Himàlaia. L’obertura del segon Amanidor, arribava el setembre del 2022, amb la gestió de la cafeteria i restaurant del Casal Catalunya de Castellar del Vallès.

Durant aquests dos anys, s’han anat incrementant els menús diaris fins a arribar als mil setmanals, a més de llançar una línia de càtering per a esdeveniments i una oferta de plats de quinta gamma, llestos per ser consumits, que es poden adquirir a la botiga de queviures Casa Mató (Rambla, 153 – Sabadell).

Actualment, L’Amanidor ofereix una oportunitat laboral a set persones amb discapacitat intel·lectual, acompanyades per un equip de suport i coordinació de cinc persones. A més, acull dos estudiants en pràctiques de l’EEE Xaloc i un de l’Escola taller Xalest.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *