L’Amanidor, el nou servei de restauració de CIPO

L’Amanidor, el nou servei de restauració de CIPO

  • El projecte neix de la col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial Xaloc i oferirà un espai de pràctiques per al seu alumnat del PFI adaptat d’Auxiliar d’Hoteleria
  • L’espai gastronòmic L’Amanidor s’ubicarà al Casal Cívic de La Creu de Barberà, a Sabadell, on la cooperativa oferirà un servei de cafeteria i restaurant obert al públic i a les persones usuàries de l’equipament

La cooperativa sabadellenca sense afany de lucre CIPO amplia els serveis del seu Centre Especial de Treball endinsant-se en el món de la restauració. Aquest nou projecte sociolaboral neix de la col·laboració amb l’Escola d’Educació Especial Xaloc.

El conveni signat entre CIPO i Xaloc pretén consolidar, encara més, la missió que porten a terme les dues entitats des de fa més de cinquanta anys: la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu principal del conveni és oferir un espai de pràctiques i una sortida laboral a l’alumnat del PFI adaptat d’Auxiliar d’Hoteleria: cuina i serveis de restauració. Per fer-ho possible CIPO gestionarà el servei de cafeteria i restaurant del Casal Cívic de La Creu de Barberà, equipament de la Generalitat de Catalunya, ubicat al carrer Verge de la Paloma, número 19-21, a Sabadell.

Representants de CIPO i Xaloc durant la signatura del conveni de col·laboració de L'Amanidor

Aquest espai gastronòmic rebrà el nom de L’Amanidor (sabadellenquisme, actualment en desús, que feia referència al rebost, normalment, ubicat sota l’escala) i, sota el monitoratge d’un cap de cuina i una cap de sala, inicialment, estarà atès per alumnes del PFI en pràctiques. A mesura que el servei creixi, s’obriran noves possibilitats de contractació per a persones amb discapacitat, especialment, el jovent amb discapacitat intel·lectual.

“És un gran repte, ja que es tracta d’una nova activitat empresarial per a CIPO, però comptem amb el suport i l’experiència en el sector de Xaloc”, comenta Xavier Martínez, director de la cooperativa. “La finalitat última de CIPO sempre és crear oportunitats laborals per a persones amb especials dificultats i la posada en marxa de L’Amanidor i també persegueix l’objectiu de crear nous llocs de treballs, en el sector de la restauració, per a persones que tenen més complicada la inserció en empreses ordinàries”, afegeix.

Segons Xaloc, amb aquesta signatura, l’EEE Xaloc enceta un futur de reptes formatius i d’inserció sociolaboral al sector de l’hoteleria de la mà emprenedora de CIPO, “i ho fem amb aquest espai gastronòmic inclusiu, que és un projecte del tot il·lusionant”, afegeix Mònica Maya, directora del centre. Maya destaca que “aquesta nova iniciativa dóna visibilitat a dos projectes clau de la ciutat de Sabadell pel que fa a l’atenció a les persones amb capacitats diverses i, més concretament, a la seva formació per una banda i la seva inserció sociolaboral per l’altra.”

L’espai gastronòmic L’Amanidor oferirà una cuina equilibrada, de proximitat i a preus assequibles tant per a les persones usuàries de l’equipament com per al públic general, així com per a entitats o altres col·lectius que ho facin sota petició. A la vegada, també es participarà en la dinamització lúdic-cultural de l’espai, ampliant l’agenda d’activitats que s’hi duen a terme. Més endavant, també es posarà en marxa un servei de càtering.

 

L’Amanidor, un projecte d’inserció sociolaboral i acció comunitària

A principis del 2019, la Generalitat de Catalunya va repensar el model de funcionament de les cafeteries i menjadors dels casals cívics amb l’objectiu d’incorporar en la seva gestió el món associatiu que treballa en l’àmbit de la inserció social. Seguint amb el seu propòsit de convertir els menjadors dels casals cívics en espais socialitzadors com a eix de l’acció comunitària promoguda pels equipaments, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) va signar, a finals del 2021, un conveni de cessió de la cafeteria del Casal Cívic de La Creu de Barberà amb CIPO.

Façana exterior del Casal Civic de La Creu de Barberà Gràcies aquest acord, L’Amanidor no només serà un espai d’inclusió laboral per a aquelles persones que estan formant-se en el món de la restauració, sinó que també serà un espai comunitari d’integració de persones que poden viure situacions de soledat no volguda. “Celebrem que l’administració posi en relleu les entitats del tercer sector i ens ofereixi aquest espai per fomentar la inserció sociolaboral dels col·lectius més vulnerables”, comenta Martínez.

La inauguració de L’Amanidor està prevista per al mes de febrer. Al perfil d’Instagram de L’Amanidor (@lamanidorcipo) poden seguir-se els preparatius per a l’obertura.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *