Les llars residència s’adhereixen a l’ECAP per millorar la coordinació amb el Sistema de Salut de Catalunya

Les llars residència s’adhereixen a l’ECAP per millorar la coordinació amb el Sistema de Salut de Catalunya

La setmana passada, les dues llars residència de CIPO, Pascual-Tula i Parc Central, van començar a utilitzar l’Estació clínica d’atenció primària (ECAP). Aquest aplicatiu és el programa d’història clínica informatitzada que utilitzen els i les professionals de la salut i d’atenció social als CAPs i als centres d’atenció especialitzada extrahospitalària.

Aquesta adhesió suposa una millora en l’atenció i el seguiment clínic de les persones residents. L’accés a l’ECAP permet fer un seguiment clínic i introduir actualitzacions, anotar dades rellevants sobre el diagnòstic per facilitar l’atenció per part dels metges especialistes o el servei d’urgències i sol·licitar proves i prescripcions.

“L’ús d’aquesta eina proporciona una visió més integral de la persona al llarg del seu cicle de vida i facilita la coordinació entre el metge de les nostres llars residència i el Sistema de Salut de Catalunya”, explica Mónica García, directora tècnica de les llars residència de CIPO. A partir d’ara, la informació del i de les pacients estarà disponible tant per al metge de capçalera com per al metge de la llar residència, el qual és l’únic que té accés a l’aplicatiu.

El 2017, va signar-se el conveni entre el Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut i el Departament de Treball, Afers Socials i Família per a la utilització de l’ECAP a les residències assistides per a gent gran, residències assistides per a persones amb discapacitat i centres d’atenció per a persones amb discapacitat. La seva implantació es realitza únicament, però, en aquells centres residencials de gestió delegada que disposen de personal mèdic o d’infermeria, com és el cas de CIPO, que compta amb un professional sanitari de l’equip d’atenció primària del sistema públic de salut a les dependències del centre.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *