Ningú Sense Sostre dóna l’exposició Calidoscopi a la Fundació CIPO

Ningú Sense Sostre dóna l’exposició Calidoscopi a la Fundació CIPO

Representants de CIPO i de Ningú Sense Sostre durant l'acte de formalització de la donació L’associació Ningú Sense Sostre ha donat a CIPO l’exposició Calidoscopi. Dimarts, 14 de desembre, en una trobada a Petit Avan, representants de les dues entitats van formalitzar la donació dels calidoscopis interactius que conformen la mostra.

Joan Madaula, president de la Fundació CIPO, s’ha mostrat molt agraït per aquesta donació: “Que una entitat com Ningú Sense Sostre, que fa una tasca tan imprescindible, hagi pensat en nosaltres és un honor. Ens deixen a les nostres mans un projecte molt engrescador que, esperem, puguem compartir amb tota la ciutadania”. D’altra banda, assegura que l’exposició obre noves oportunitats de captació de fons i una nova forma de donar visibilitat a l’entitat i a la seva tasca amb el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual. L’entitat també vol oferir l’exposició a centres educatius, entitats de lleure, institucions públiques o centres de salut, per exemple.

Una mostra amb més de trenta anys d’història

Calidoscopi va ser creada el 1990 pels tallers de L’Obrador i de L’Art del Vitrall de Sabadell. La mostra està formada per un total de vint-i-cinc mòbils, periscopis gegants i calidoscopis de moltes formes, mides i colors diferents. El públic pot manipular els cilindres i, gràcies al joc de llums i miralls, gaudir d’imatges sorprenents.

Després de recórrer diversos indrets de Catalunya, Aragó i Andorra, l’exposició va ser donada, el 2020, a l’entitat Ningú Sense Sostre, la qual va iniciar un programa de captació de fons on tothom qui volgués podia apadrinar els elements que conformen la mostra.