Nova fase en la desescalada de CIPO

Nova fase en la desescalada de CIPO

Amb la incorporació de les persones residents a les Llars Residència, el Centre Ocupacional acull pràcticament la totalitat d’usuaris/es, els quals hi assisteixen en grups fixos i dies alterns

El procés de desescalada de CIPO ha assolit una nova fase amb la incorporació de les persones usuàries de les Llars Residència al Servei de Teràpia Ocupacional (CO) a mitjans del mes de març. Després d’un any sense activitats presencials, aquest grup ha tornat al Centre i ha reprès les sortides d’oci amb la bombolla de convivència.

“La desescalada de CIPO és, i seguirà sent, molt prudent. Garantir la seguretat dels usuaris i usuàries és la nostra prioritat i volem evitar fer un pas endavant que, uns dies després, ens faci retrocedir”, comenta Aurora Piguillem, directora tècnica del CO.

Per complir amb les restriccions d’aforament i assegurar la distància de seguretat entre persones, s’han establert diversos grups estables, els quals assisteixen al Centre en dies alterns. Piguillem explica que “s’ha intentat donar resposta a les necessitats de tots els usuaris i usuàries i tenir en compte les seves circumstàncies personals a l’hora de coordinar la tornada i establir els diferents torns”. Actualment, només hi ha pendent un nombre reduït d’incorporacions, condicionades a decisions personals o mèdiques.

Un any d’adaptacions al Centre Ocupacional
Web_Aula CIPO CODesprés del seu tancament preventiu, el 13 de març del 2020, el CO va reobrir les portes el 29 de juny per acollir una trentena de persones no considerades col·lectiu de risc. Ho va fer amb uns espais adaptats a les noves normatives i aplicant totes les mesures sanitàries de prevenció: reducció d’aforaments i horaris, entrades esglaonades, establiment de grups de treball fixes, distàncies de seguretat entre persones, ús obligatori de la mascareta, zones delimitades, control de temperatura, tancament del servei de menjador i eliminació d’activitats ni sortides a l’exterior, entre d’altres. Aquesta prova pilot va servir per comprovar l’acceptació de les noves mesures per part de les persones usuàries del Centre, les quals van respondre positivament.

Amb la flexibilització decretada al setembre, els usuaris i usuàries de més edat i/o amb patologies prèvies, sempre d’acord amb les indicacions del personal sanitari, van reincorporar-se al CO. No ha estat fins aquest mes de març del 2021, però, que ho ha fet el grup que resideix a les dues Llars Residències de CIPO, el qual també ha reprès les sortides d’oci. Fins aquest moment, els/les monitors/es portaven a terme les activitats en els espais de les Llars Residències.

El Centre Ocupacional segueix oferint un servei de qualitat gràcies a l’esforç realitzat per tot l’equip de professionals, submergit en un procés de reinvenció constant de dinàmiques i activitats adaptades a la nova realitat.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *