Torna el tradicional Outlet de roba de CIPO

Torna el tradicional Outlet de roba de CIPO

– Del 22 al 24 d’octubre, al Mercat de Sant Joan, la Fundació CIPO organitza una venda de roba de dona i d’home de fabricants locals a preus reduïts

– La recaptació es destinarà a l’adequació d’unes naus industrials que han estat donades a CIPO, on s’instal·larà l’activitat de gestió de residus

Flyer promocional de l'Outlet 2021

La Fundació CIPO reactiva la seva agenda d’activitats després de la interrupció provocada per la pandèmia. L’entitat muntarà el seu tradicional Outlet, del 22 al 24 d’octubre, al Mercat de Sant Joan, una venda de roba a preus reduïts que ja arriba a la seva dotzena edició. Joan Madaula, president de CIPO, s’ha mostrat molt il·lusionat amb la represa de les activitats: “Tornem amb molta força i il·lusió. Teníem moltes ganes de tornar a obrir l’entitat al públic i poder formar part, de nou, de l’agenda de la ciutat”.

Divendres i dissabte, 22 i 23 d’octubre, de 9 h a 21 h, i diumenge, 24 d’octubre, de 10 a 20 h, al Mercat de Sant Joan, hi haurà a la venda roba de temporada de tardor i d’hivern per a dona i home de fabricants locals a preus reduïts. “Les marques han respost molt bé a la nostra crida i estem encantats que col·laborin amb nosaltres un any més. Sense elles, i l’equip de voluntariat, l’Outlet no seria possible”, comenta Madaula. Una vintena de persones voluntàries s’encarregaran tant de la venda directa com de la selecció i l’etiquetatge previ de les peces.

Els diners recaptats a les Outlets es destinen al finançament de projectes de la cooperativa CIPO, la qual treballa per la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. Enguany, s’ha triat un projecte centrat en la inclusió laboral: l’adequació d’unes noves naus industrials per portar a terme les activitats relacionades amb la gestió de residus del Centre Especial de Treball de CIPO.

Trasllat de l’activitat de gestió de residus a Castellar del Vallès

Exterior de la nau de Castellar

CIPO traslladarà l’activitat relacionada amb la gestió de residus a Castellar del Vallès, concretament, al polígon industrial Pla de la Bruguera. Inicialment, en aquesta nova ubicació, es portaran a terme les tasques derivades de la recollida d’oli domèstic del Vallès Occidental, com ara la selecció i separació, i de càpsules de cafè.

L’objectiu principal d’aquest trasllat, segons Xavier Martínez, director de l’entitat, és fer créixer el Servei de gestió de residus, cada vegada més demandat i molt lligat al concepte de sostenibilitat i d’economia circular que defensa la cooperativa. “Fins ara, no havia estat possible ampliar aquesta activitat, perquè topàvem amb les limitacions d’espai de les nostres instal·lacions al carrer de l’Himàlaia. Ara, aquestes noves naus ens permetran consolidar aquest Servei, el creixement del qual també implicarà la creació de nous llocs de treball per a persones amb especials dificultats d’inserció laboral, especialment amb discapacitat intel·lectual. Seguim treballant, així, per la integració sociolaboral d’aquest col·lectiu”, afegeix Martínez.

La nau on es portarà a terme l’activitat és una de les tres naus que han estat donades a l’entitat per Maria Tula, gràcies a la qual també va ser possible l’obertura de la llar residència Pascual-Tula. “Mai podrem agrair suficientment les seves mostres de solidaritat. Les seves aportacions no només han estat decisives per al desenvolupament del projecte de CIPO, sinó que contribueixen directament a la millora de la qualitat de vida de les persones usuàries dels nostres serveis i dels treballadors i treballadores de Centre Especials de Treball”, comenta Martínez.