CIPO posa en marxa un nou Servei d’orientació i inserció laboral

CIPO posa en marxa un nou Servei d’orientació i inserció laboral

  • El nou Servei oferirà un curs d’Activitats bàsiques de logística i magatzem de 125 hores de durada per a joves amb discapacitat intel·lectual
  • Aquesta acció formativa forma part dels Projectes Singulars, que té com a objectiu reforçar l’ocupabilitat de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació

CIPO estrena, aquest 2024, un nou Servei d’orientació i inserció laboral, que oferirà formació i acompanyament especialitzats a joves amb discapacitat intel·lectual amb l’objectiu de crear noves oportunitats d’inserció a l’empresa ordinària. Ho farà mitjançant accions formatives i un acompanyament personalitzat que permetin la millora de les competències personals i professionals dels i de les joves participants en el programa.

Segons dades de Dincat, només 1 de cada 5 persones amb discapacitat intel·lectual en actiu té feina. Davant aquesta situació, explica Jordi Garcia, gerent de CIPO, “és necessari impulsar mesures que permetin garantir el dret al treball i a l’ocupació del col·lectiu, amb una feina socialment útil i remunerada.” L’especialització es planteja com un mitjà per aconseguir que les persones amb discapacitat participin activament en el mercat laboral ordinari: “Actualment, els Centres Especials de Treball fem una tasca formativa important, sobretot, per donar resposta a les diferents necessitat productives que afrontem. Cal, però, formar perfils més especialitzats per augmentar les oportunitats d’inserció a l’empresa ordinària”, afegeix Garcia.

Oferta formativa: Activitats bàsiques de logística i magatzem
Després d’analitzar la situació del mercat laboral més proper, es van detectar una gran diversitat d’activitats comercials i industrials, sent la gestió de magatzems, logística i distribució una necessitat compartida per totes elles. Per donar resposta a aquesta demanda, el 29 de gener, en el marc dels Projectes Singulars , CIPO posarà en marxa el seu programa d’orientació i inserció amb la formació Activitats bàsiques de logística i magatzem, inclosa en el programa de formació professionalitzadora del Catàleg d’especialitats formatives del SOC i dins els Projectes Singulars.*

Es tracta d’un curs de 125 hores, destinat a persones d’entre 16 i 29 anys inscrites com a demandants d’ocupació i amb certificat de discapacitat intel·lectual o malaltia mental igual o superior al 33%. Serà impartit per Serveis de Formació Empresarial Egara, en modalitat presencial, a la seva seu de Terrassa. El temari, dividit en quatre mòduls, se centra en la gestió de magatzem: funcions, distribució, mercaderies, matèries primeres, recepció i manipulació, embalatges, comandes o maquinària.

Aquesta formació es complementarà amb deu hores destinades a la inserció laboral i la sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere i amb trenta hores, a la prevenció de riscos laborals. A més, s’organitzaran diverses visites a empreses, deu activitats socials i pràctiques en un entorn real, ja sigui en altres empreses o en el Centre Especial de Treball de l’entitat.

Durant tot el procés, s’oferirà una orientació laboral personalitzada, amb l’elaboració del currículum i la posterior recerca de feina. Cadascú dels i de les alumnes tindrà el seu programa de treball per construir una trajectòria professional adequada als seus interessos i necessitats.
Les inscripcions per participar en aquest programa ja són obertes. Totes les persones interessades han de fer arribar el seu interès a través de correu electrònic (cipoinsercio@cipo.cat), adjuntant el seu certificat de discapacitat i d’inscripció al SOC o DARDO. A partir del 8 de gener, començarà el període de selecció de candidats i candidates.

* Acció promoguda i impulsada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya amb fons rebuts del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *