CIPO, present a l’estació de FGC Sabadell Plaça Major el Dia Internacional de les persones amb discapacitat

CIPO, present a l’estació de FGC Sabadell Plaça Major el Dia Internacional de les persones amb discapacitat

Treballadors i treballadores de CIPO al punt de difusió dels Ferrocarrils“La disCapacitat neix en la mirada dels altres”, deien les xapes que CIPO va repartir durant el Dia internacional de les persones amb discapacitat, el 3 de desembre. L’entitat, gràcies a la col·laboració de Dincat, va instal·lar un punt de difusió i venda de productes al vestíbul de l’estació Sabadell Plaça Major dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu principal era donar la màxima visibilitat al col·lectiu, a les seves capacitats i als seus drets.

Durant tot el matí, representants de tots els departaments de CIPO, treballadors/es i usuaris/àries van difondre la tasca de l’entitat i van regalar xapes als i a les viatgeres per donar visibilitat al col·lectiu. També es van vendre alguns productes de Nadal elaborats per les persones usuàries del Centre Ocupacional. Els beneficis obtinguts es destinen als diferents projectes de l’entitat, la qual treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquesta jornada va ser possible gràcies a la col·laboració amb Dincat i en el marc de la campanya #STOPLlistesEspera. CIPO, entitat adherida a la campanya, des del punt de difusió, també va denunciar la situació que pateixen moltes persones amb discapacitat a l’hora d’accedir a un servei residencial: s’han d’afrontar a unes llistes d’espera que, en alguns casos, pot ser de més de deu anys. Aquesta situació no permet el col·lectiu poder gaudir del seu dret a una vida independent, a poder triar un projecte de vida i, més concretament, on, com i amb qui vol viure.

Tot i ser un lloc de pas, van ser moltes les persones que van apropar-se a la taula, ja fos per col·laborar amb l’entitat amb la compra d’algun detall nadalenc o per descobrir més del projecte de CIPO.