Torna la teràpia assistida amb gossos en col·laboració amb la Lliga protectora d’animals de Sabadell

Torna la teràpia assistida amb gossos en col·laboració amb la Lliga protectora d’animals de Sabadell

Aquest dilluns, 17 de maig, CIPO ha reprès la col·laboració amb la Lliga protectora d’animals de Sabadell. Durant una hora al mes, les persones residents a la Llar residència Pascual-Tula gaudiran d’una sessió de teràpia assistida amb gossos, una activitat que anteriorment a la pandèmia tenia lloc a les instal·lacions de l’entitat al carrer Himàlaia.

“Aquesta activitat havia quedat en pausa, però el seu èxit ha fet que la recuperem a la Llar residència Pascual-Tula, un espai que ens permet complir amb totes les mesures de seguretat”, explica Mónica García, directora tècnica de les llars residència de CIPO. Seguint amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar dels usuaris/es de CIPO, aquestes intervencions ajuden a desenvolupar capacitats físiques, mentals i socials.

La sessió d’aquest dilluns ha estat una primera presa de contacte on les persones residents han tingut l’oportunitat de conèixer la Pam, una gossa pit bull terrier que fa un any que va ser rescatada i viu a la Lliga protectora d’animals de Sabadell. En les següents sessions es desenvoluparan diferents activitats, com ara circuits, relaxació o passejades a l’aire lliure, per exemple. La Pam va venir acompanyada de la Jordina, la Nina i la Núria, tres voluntàries de l’entitat que van destacar la bona recepció per part dels i de les residents, ja que es tracta “d’una activitat molt senzilla per estar tots junts i relaxar-se”.

 

 

 

 

 

 

 

 

La teràpia assistida amb gossos ofereix a les persones residents l’oportunitat de sortir de la seva rutina i de treballar conductes disruptives i la falta de comunicació. A més, també millora la interacció, l’autonomia i, fins i tot, la psicomotricitat. García explica que “hi ha qui té més dificultats per relacionar-se i, amb els gossos, s’aconsegueixen trencar aquestes barreres. També veiem com el gos ajuda a mantenir l’atenció dels i les participants durant tota l’activitat, la qual cosa no sempre és fàcil per a les persones amb discapacitat intel·lectual”.

D’altra banda, aquesta col·laboració permet donar visibilitat als gossos de la Lliga protectora d’animals de Sabadell, incrementant les possibilitats d’adopció, així com treballar la seva socialització amb persones i gaudir de nous entorns.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *