Èxit de la primera xerrada per a famílies del curs: Reforma del Codi civil i processal

Èxit de la primera xerrada per a famílies del curs: Reforma del Codi civil i processal

Foto de la xerrada per a famílies Reforma del codi civil

El 31 d’agost es va aprovar el decret llei que regula els mecanismes de suport formal a l’exercici de la capacitat jurídica de les persones amb discapacitat. L’objectiu és que s’adaptin a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat i a la reforma estatal de la legislació civil i processal que elimina la incapacitació.

Per explicar tots els canvis que suposa l’aprovació d’aquest decret i aclarir dubtes, el passat dijous, 28 d’octubre, es va celebrar una xerrada informativa oberta a totes les famílies de persones usuàries del Centre Ocupacional i treballadors/es del Centre Especial de Treball. Sota el títol Reforma del Codi civil i processal, les advocades M. Teresa Puig i Cristina Cañete van exposar el nou model, basat en la figura de l’assistent/a, la qual substitueix la tutela, la curatela i la potestat parental.

La xerrada, que també va poder seguir-se telemàticament, va despertar força interès i una seixantena de persones van omplir el menjador de CIPO. Un cop finalitzada la presentació, els i les assistents van poder plantejar els seus dubtes a les ponents.