CIPO vetllarà pel dret a la lectura en la celebració de Sant Jordi a la Rambla

CIPO vetllarà pel dret a la lectura en la celebració de Sant Jordi a la Rambla

• Amb l’objectiu de fer accessible la lectura a tots els col·lectius, per primera vegada, CIPO tindrà a la venda llibres en lectura fàcil a la seva parada a la Rambla

• També s’hi podran adquirir roses i productes d’artesania, la recaptació dels quals anirà destinada als diferents projectes que duu a terme l’entitat

Per primera vegada, CIPO tindrà disponibles llibres en lectura fàcil en la seva parada de Sant Jordi (la número 11), que s’ubicarà a la Rambla, 9, a Sabadell el 23 d’abril. L’objectiu és fomentar l’accessibilitat cognitiva i fer més accessible la lectura, la informació i la cultura a tots els col·lectius i reivindicar un Sant Jordi més inclusiu. “Hi ha moltes persones que no poden comprar-se un llibre mentre passegen per les parades, perquè no els entenen. Per primera vegada, nosaltres volem oferir-los l’oportunitat, i el dret, a fer-ho”, explica Jordi Garcia, gerent de CIPO.

Hi ha milers de persones que no poden exercir el seu dret a la cultura i a la informació, perquè no entenen una gran part de llibres i documents. És el cas, per exemple, d’aquelles persones que tenen dificultats lectores (persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de l’aprenentatge, gent gran, immigració, persones amb escolarització deficient, infants i joves amb necessitats educatives especials…). Per a aquests col·lectius es va crear la Lectura Fàcil (LF), la qual, seguint unes directrius europees, utilitza un llenguatge més planer i una estètica concreta per fer més accessible la lectura.

L’accés a llibres en LF és força limitat i, per això, CIPO vol posar-los a disposició de tota la ciutadania a la seva parada de Sant Jordi. Gràcies a la col·laboració de l’Associació Lectura Fàcil, s’hi trobaran setze títols juvenils, infantils i per a adults, en català i castellà i de diverses editorials, com ara El libro de la selva, Ana Frank, Los miserables o El marinero y el mar.

Algunes d’aquestes obres han estat llegides al Club de LF de CIPO, que funciona al Centre Ocupacional des del 2013. Setmanalment, usuaris i usuàries es reuneixen per llegir i comentar plegats una novel·la, sota la dinamització de la psicòloga Zaida Rodenas i amb la col·laboració de la Biblioteca del Nord. L’entitat, a més, té una Comissió d’Accessibilitat Cognitiva perquè tota la informació sigui més comprensible mitjançant senyalitzacions clares o l’adaptació de comunicacions en LF, les quals potencien l’autonomia del personal i dels usuaris/es.

Roses i productes d’artesania
A la parada de CIPO també hi haurà a la venda roses naturals i productes d’artesania, els quals s’emmarquen en el projecte Artesania per la inclusió del Centre Ocupacional (projecte subvencionat per l’Ajuntament de Sabadell). Són els propis usuaris/es qui elaboren els diferents detalls en els tallers de marqueteria, espelmes, hama, paper reciclat, sabons, costura, etc.

Aquí es pot consultar el catàleg amb una selecció dels productes elaborats per a aquest Sant Jordi.

D’altra banda, la Fundació CIPO posarà a la venda roses naturals. A l’hora de crear el disseny dels embolcalls s’ha treballat amb una premissa clara: la utilització de materials reutilitzables i reciclables i el concepte de residu zero.

Tota la recaptació es destinarà als diferents projectes que porta a terme la cooperativa.

CONSULTA EL CATÀLEG DE PRODUCTES D’ARTESANIA!

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *