Crida al treball en xarxa en el quart debat de ciutat #FemSabadell

Crida al treball en xarxa en el quart debat de ciutat #FemSabadell

Joan Madaula, president de CIPO i copresident de la Plataforma Vàlua, va participar ahir en el quart Debat de ciutat #FemSabadell, un cicle de trobades organitzat per SBD Cercle d’Entitats, que pretén analitzar diversos temes que afecten la ciutat. Concretament, aquesta sessió, celebrada a la Fundació Bosch i Cardellach, es va centrar a presentar els reptes i problemàtiques del model social a la ciutat.

El treball en xarxa, l’agilització de processos, la professionalització de les cures i la corresponsabilitat entre entitats i administració pública van ser alguns dels temes que van posar-se sobre la taula. Madaula, a més, va destacar l’infrafinançament que pateixen les entitats, la necessitat d’incrementar la reserva de contractes públics a entitats sense ànims de lucre, de reprendre el Pla Estratègic d’Acció Social 2025 i de dinamitzar el Consell d’Acció Social de Sabadell.

En l’àmbit de la discapacitat, Esther Ruiz, cap de secció d’Atenció a la dependència i discapacitat de l’Ajuntament de Sabadell, va introduir un dels aspectes més rellevants de la situació actual d’aquest col·lectiu a la ciutat: el seu envelliment. Madaula va parlar de l’absència d’atenció especialitzada i integral a les persones més grans del col·lectiu i la urgència en donar resposta a aquesta necessitat, on la cessió d’espais i terrenys municipals pot jugar un paper clau. També va destacar les llargues llistes d’espera per accedir a serveis residencials i la necessitat de millorar l’oferta de lleure i d’accelerar les actualitzacions de les valoracions de les persones usuàries.

Madaula també va plantejar alguns reptes dins el tercer sector local: la professionalització de les entitats, la creació de plans de captació de fons i voluntariat, la cerca de sinergies entre entitats i l’enfortiment de les fundacions tutelars davant l’envelliment de la població depenent.

No s'ha publicat cap comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *